Praktische informatie

Home » Praktische informatie

Praktische informatie

LEES ONDERSTAANDE AANDACHTSPUNTEN EN KOM GOED VOORBEREID NAAR DE LES

BLESSURE
Laat mij altijd vóór de les weten of je last hebt van een blessure, of lichamelijke of mentale/emotionele/psychische klachten.

MENSTRUATIE
Respecteer je maandelijkse cyclus en doe het rustig aan tijdens je menstruatie. Vermijd omgekeerde houdingen. Als je het laat weten, kan ik je aangepaste houdingen geven.

ZWANGERSCHAP
Informeer mij direct als je zwanger bent. Het is beter om de eerste 3 maanden geen intensieve yoga oefeningen te doen en daarna over te gaan op zwangerschapsyoga. Wil je graag yoga blijven doen, dan kan ik je informeren over lichte en veilige houdingen.

TWIJFEL?
Als je twijfelt of je mee kunt doen aan de yogalessen, consulteer dan eerst je huisarts of specialist.

VERANTWOORDELIJKHEID
Deelname aan de lessen en activiteiten van The yoga district geschiedt op eigen risico. Je bent ten allen tijde zelf verantwoordelijk.

LUISTER NAAR JEZELF
Yoga is GEEN competitie, je hoeft geen indruk te maken op je leraar of je medecursisten. Yoga doe je puur voor jezelf. Luister altijd naar je lijf. Heb respect voor je lichaam én je grenzen. Beweeg rustig en met volle aandacht, ga nooit haasten of forceren.

KLEDING
Draag comfortabele kleding waarin je goed kunt bewegen. 
Neem een vest en sokken mee voor de eindontspanning en voor de Yin les.
Yoga wordt gedaan op sokken of blote voeten. Draag geen sieraden of horloge tijdens de les.

MEENEMEN
Neem een badlaken mee. Er zijn yogamatten en andere materialen voor algemeen gebruik, maar uiteraard kun je ook je eigen mat en/of kussen meenemen.

ETEN
Het beste is om 2 uur voor de les niks te eten. Als je toch honger hebt, neem dan iets kleins in de vorm van yoghurt of fruit. Een (te) volle maag kan in de weg zitten.

TIJD
De deur van de studio gaat 15 minuten voor aanvang van de les open. 
Zorg ervoor dat je 5-10 minuten voor aanvang van de les aanwezig bent. Het is storend voor anderen als je te laat binnen komt. Als je onverhoopt toch te laat bent, kom dan zo zachtjes mogelijk binnen.

STILTE
Stilte om je heen zorgt voor rust in jezelf en in de les. De lesruimte is een mobiel vrije zone, dus zorg dat je mobiele telefoon altijd uitgeschakeld staat wanneer op je les bent. Wil je bellen, doe dat dan buiten gehoorafstand van anderen. Als je behoefte hebt om te praten, doe dat dan zachtjes.

INSCHRIJVEN
Je kunt op ieder moment van de maand starten.
De eerste proefles is gratis. Wanneer het je bevalt, kan je je inschrijven bij The Yoga district.

BETALING
Het lesgeld voor de abonnementen wordt automatisch afgeschreven.
Strippenkaarten worden online verkocht.

OPZEGGEN
De opzegtermijn is 1 maand.
Opzeggen doe je bij voorkeur persoonlijk bij mij, of anders per email.