Yoga & Sport

Vele stijlen van yoga kun je met sport vergelijken. De voodelen die sport biedt, vind je zeker ook terug in diverse yogastijlen. Maar yoga is meer dan sport. Steeds vaker doen sporters, en ook topsporters, aan yoga. Behalve dat je er sterk en lenig van wordt, voorkomt het ook blessures. 

De combinatie van yoga en sport versterkt de balans tussen kracht en flexabiliteit, je verlengt je spieren, traint je concentratievermogen en leert om ademhaling en beweging te verbinden. En deze voordelen gelden voor sporten waarbij je spieren traint, zoals voetbal, fitness, en voor sporten waarbij je aan cardio doet, zoals hardlopen en wielrennen.

“op een gegeven moment bleken mijn sportieve activiteiten, met name het fietsen, met meditatie samen te vloeien”, zeg Herman Wijffels in het boek ‘Vanuit stilte naar succes’, “dus ik bleef maar mediteren, maar ook mijn fietstochten werden zeer diepgaande meditatieve ervaringen. op dit momenten heb ik in de meeste verregaande mate ervaren dat voor mediteren ook je intuitieve kanaal op den duur opengaat. Ik heb tal van ideeen en oplossingen voor problemen en vraagstukkken waar mee ik worstelde, op die manier aangereikt gekregen”.

– een quote uit het boek “yoga en mannen” van Johan Noorloos; Nederlands bekendste yogaleraar.

Nieuwsbrief updates

Vul hieronder je e-mailadres in om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief