Do-In Yoga

Do-In is een oosterse bewegingsleer met oefeningen die je gezondheid en vitaliteit bevorderen. Do-In Yoga is gericht op het krachtiger worden van lichaam én geest.

Do-In Yoga

Wat is Do-In Yoga

Do-In is een oosterse bewegingsleer met oefeningen die je gezondheid en vitaliteit bevorderen. Do-In Yoga is gericht op het krachtiger worden van lichaam én geest. Kenmerkend voor Do-In Yoga is de afwisseling tussen stil zijn en bewegen, concentratie en plezier. Do-In betekent: “stroming van energie” en is gericht op het in balans brengen van ki (levensenergie) en het versterken van het fysieke middelpunt van je lichaam: je hara.

Meridianen

Bij Do-In Yoga werk je vanuit je meridianen. Dit is een concept uit de traditionele Chinese geneeskunde, waar acupunctuur bijvoorbeeld ook een onderdeel van is. Meridianen zijn energiebanen die door je lichaam lopen. Tijdens de Do-In lessen creëer je middels de houdingen meridiaan-strekkingen, waardoor het een helende werking heeft op lichaam & geest. In elke houding blijf je een paar ademhalingen, zodat je kan onderzoeken wat er op dat moment in je lichaam gebeurt en wat jij nodig hebt.

Voor iedereen

Do-In Yoga is toegankelijk voor iedereen, je hoeft niet lenig te zijn om hiermee te beginnen. Er wordt bewust en met aandacht bewogen, binnen je eigen mogelijkheden. Door de beoefening van Do-In Yoga wordt je vanzelf flexibeler in lichaam & geest.

Vraag gratis een proefles aan of neem contact op voor meer informatie.

Docent: Saskia Lequin