Power Yoga

Power Yoga is een krachtige en dynamische vorm van Yoga. Power Yoga is afgeleid van Ashtanga Yoga. Je voert fysieke houdingen – Asana’s genaamd – direct na elkaar uit.
Home » Blog » Power Yoga

Power Yoga is een krachtige en dynamische vorm van Yoga. Power Yoga is afgeleid van Ashtanga Yoga. Je voert fysieke houdingen – Asana’s genaamd – direct na elkaar uit. Die fysieke houdingen ondersteun je met ademtechnieken en visuele focus, respectivelijk Pranayama en Drishti genaamd.

De houdingen samen vormen een serie, waarbij de serie per les kan verschillen. De serie is dus een dynamische vorm van Yoga. Door je aandacht met behulp van je adem te richten op de beweging en het ervaren van je lichaam, ontstaat het gevoel van ‘being in the zone’ of flow.

Een serie begint met het zogeheten aarden: je laat je dagelijkse beslommeringen voor wat ze zijn en richt je op de les die komen gaat. Vervolgens worden Power Yoga zonnegroeten – Surya Namaskar – uitgevoerd. Daarna beoefen je achtereenvolgens staande, zittende en liggende houdingen.

De les eindigt met een ontspanning waarin alle asana’s doorwerken in je lichaam.

Nieuwsgierig geworden, kom langs of boek een proefles!

Nieuwsbrief updates

Vul hieronder uw e-mailadres in om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief